Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Κινητοποίηση 24 Γενάρη για την Ανεργία

Η Επιτροπή Αγώνα Αργυρούπολης-Ελληνικού και οι Επιτροπές Ανέργων, Γυναικών και Συνταξιούχων της  ΚΑΛΟΥΝ σε ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που διοργανώνει το ΜΑΣ  σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ στις 24 Γενάρη 2013 και ώρα  14.00 στα Προπύλαια στην Αθήνα  ΕΝΑΝΤΙΑ στο «ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ» της συγκυβέρνησης που πλήττει αρχικά τους νέους και τις νέες και συλλογικά όλους τους εργαζόμενους και ανέργους.

Στο ΜΑΣ είναι ΟΛΟΙ/ΕΣ τους παιδιά μας! ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ!

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ το ΜΕΛΛΟΝ!
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

Ακολουθεί  η ανακοίνωση για το αυριανό Συλλαλητήριο καθώς και βίντεο της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ

Στη μάχη έχουν ριχτεί και τα συνδικάτα
Σε σχολές και χώρους μαθητείας και κατάρτισης πραγματοποιούν εξορμήσεις και περιοδείες τα ταξικά συνδικάτα μπροστά στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΜΑΣ αύριο Πέμπτη 24 Γενάρη. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αναλαμβάνουν δράση και πρωτοβουλίες όχι μόνο για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, αλλά συνολικότερα για την οργάνωση της εργαζόμενης και άνεργης νεολαίας, των σπουδαστών, των νέων που εργάζονται στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης και της μαθητείας.
Στα πλαίσια αυτά, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και τα σωματεία Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησαν χτες μαζική εξόρμηση στους σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) του υπουργείου Παιδείας στο Ιλιον. Μοίρασαν την ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων στα 5μελή όλων των τμημάτων και κάλεσαν τους σπουδαστές να πάρουν απόφαση να διαδηλώσουν την Πέμπτη μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ.
Στους σπουδαστές του ιδιωτικού ΙΕΚ «Le Monde» πραγματοποίησε εξόρμηση χτες το πρωί το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, ενώ το απόγευμα περιόδευσε, μαζί με το Σύλλογο Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής, στα τμήματα των Ζαχαροπλαστών - Αρτοποιών και Μαγείρων του ΙΕΚ Πειραιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις προχτές, οι πρωτοετείς σπουδαστές της ζαχαροπλαστικής επισκέφθηκαν εργοστάσιο τροφίμων και άκουσαν το διευθυντή να τους δηλώνει πως ανυπομονεί να αποφοιτήσουν και πως θα μπορούσε να αντικαταστήσει παλιότερους εργαζόμενους με τους νέους του ΙΕΚ. Αυτά είναι τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας για τη νεολαία: Να αποτελεί πάμφθηνη, ακόμα και τζάμπα, εργατική δύναμη και μοχλό υπονόμευσης των εργατικών κατακτήσεων.
Οι πρωτοβουλίες συνεχίζονται και σήμερα: Τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Ξύλου θα βρεθούν στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στον Πειραιά, ενώ τα Σωματεία των Λογιστών και του Μετάλλου στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στο Αιγάλεω.
Εντατικές προετοιμασίες από το ΜΑΣ
Το πανό του ΜΑΣ στην πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα
Να απορρίψουν το «Σχέδιο Δράσης» κάλεσε το ΜΑΣ τους εργαζόμενους και τη νεολαία με το πανό που κρέμασε χτες στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Οι δυνάμεις του πραγματοποίησαν εξορμήσεις σε χώρους νεολαίας στο κέντρο της πόλης, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και τη συναυλία μαθητικών και φοιτητικών συγκροτημάτων που οργανώνουν το απόγευμα της Πέμπτης. Επίσης, στην Κρήτη, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΜΑΣ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το «Σχέδιο Δράσης» και την κινητοποίηση που οργανώνει στις 24 Γενάρη.Στο συλλαλητήριο της Αθήνας καλεί ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου, με ανακοίνωση στην οποία σημειώνει: «Οι γονείς μας και εμείς γονατίζουμε καθημερινά για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα υπέρογκα δίδακτρα που αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε για να συνεχίσουμε τις σπουδές μας. Μας τρώει καθημερινά η ανασφάλεια αν τον επόμενο μήνα θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τη σχολή μας». Ακόμα ο Σύλλογος υπογραμμίζει πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή απέναντι στα «Προγράμματα - εκτρώματα» και οι νέοι καλλιτέχνες να διαλέξουν το δρόμο «της οργάνωσης στα σωματεία, στους συλλόγους και στις επιτροπές ανέργων» και του αγώνα «για σταθερή δουλειά με δικαιώματα», «για μια κοινωνία χωρίς ανεργία και εκμετάλλευση».
Πηγή: http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7256045


ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ 'ΠΑΡΩΝ'!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.