Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση του Συλλόγου Γυναικών Αργυρούπολης (ΟΓΕ) με Σύλλογο Γυναικών από την Νότια Κορέα

Ο Σύλλογος Γυναικών Αργυρούπολης (ΟΓΕ), συναντήθηκε στα Γραφεία του στην Αργυρούπολη την Δευτέρα 18/11/2013 με μέλη του Συλλόγου  Γυναικών από την CHEONGWON GUN της  Νότιας Κορέας. Ανταλλάχθηκαν απόψεις και έγινε εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την κατάσταση του 'γυναικείου ζητήματος' στις δυο χώρες.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

17 Νοέμβρη 1973 - 17 Νοέμβρη 2013:τιμάμε τους αγώνες του λαού για 'ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!'

Το Χρονικό του Ξεσηκωμού
'Από το Σεπτέμβρη, του 1973, οι αγώνες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος μπαίνουν σε νέα, πιο οξυμένη, φάση. Ιδιαίτερα απ' τα τέλη Οκτώβρη, με το μαχητικό εορτασμό της επετείου και το Νοέμβρη, τα γεγονότα εξελίσσονται ραγδαία. Σταχυολογούμε: Στις 7 Νοέμβρη συγκεντρώνονται αγρονόμοι - τοπογράφοι και χημικοί μηχανικοί στο Πολυτεχνείο. Στις 8 - 12 Νοέμβρη, 1.500 φοιτητές Ιατρικής κάνουν μαχητική συγκέντρωση στο Γουδί. Στις 13 Νοέμβρη, η χούντα επιχειρεί νέο ελιγμό συνδυασμένο με απόπειρα εκβιασμού και εκφοβισμού.
Την Τετάρτη, 14 Νοέμβρη, γίνονται παμφοιτητικές συνελεύσεις. Ζητούν άμεση διενέργεια ελεύθερων εκλογών. Η χούντα αρνείται. Το Πολυτεχνείο είναι περιτριγυρισμένο από αστυνομικούς. Οι φοιτητές είναι συγκεντρωμένοι στο προαύλιο. Υπάρχει αναβρασμός, όχι όμως επεισόδια. Καταφτάνει εισαγγελέας και απειλεί με μηνύσεις, αν το πλήθος δε διαλυθεί. Περίπου 800 φοιτητές μένουν στο Πολυτεχνείο. Κάπου εκεί, αρχίζει η κατάληψη.
Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, ως κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα, προετοιμάστηκε σε ό,τι αφορά τα αιτήματα, τα συνθήματα, τους στόχους πάλης, σε όλους τους προηγούμενους αγώνες του λαού.
Την Πέμπτη, 15 Νοέμβρη, και την Παρασκευή, 16 Νοέμβρη, χιλιάδες λαού κατεβαίνουν στο Πολυτεχνείο. Με πρωτοβουλία της ΚΟΑ του ΚΚΕ, που από το πρωί της Πέμπτης ρίχτηκε στη μάχη του καλέσματος των εργαζομένων, οι γύρω δρόμοι γεμίζουν με κόσμο. Η κατάληψη αποκτά χαρακτηριστικά παλλαϊκού ξεσηκωμού. Την Πέμπτη, ο κόσμος που αρχίζει να συγκεντρώνεται στους γύρω δρόμους συγκρούεται με την αστυνομία, η οποία τους εμποδίζει να ενωθούν με τους φοιτητές. Με την ενεργητική συμμετοχή της ΚΝΕ, μαθητές, μόλις σχολούν, πηγαίνουν στο χώρο.
Την Παρασκευή, η μαχητικότητα του λαού, με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, ανεβαίνει.
Διαδηλώσεις με πολλές χιλιάδες κατεβαίνουν από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και από την Πατησίων και συγκλίνουν στο Πολυτεχνείο. Το πιο οργανωμένο κομμάτι είναι των οικοδόμων, αλλά συμμετέχουν και ιδιωτικοί υπάλληλοι και πολλοί νέοι και μαθητές. Υπολογίζεται να είναι σε κινητοποίηση γύρω στις 150.000 λαού. Σε όλο σχεδόν το κέντρο της Αθήνας, γίνονται εκδηλώσεις και διαδηλώσεις.
Οι συμπλοκές πυκνώνουν. Η αστυνομία εντείνει τις επιθέσεις με δακρυγόνα, κλομπ και σφαίρες. Νεκροί και τραυματίες βρίσκονται μέσα κι έξω από το Πολυτεχνείο. Αλλά το ηθικό του λαού δεν κάμπτεται. Οι διαδηλωτές διαλύονται και ξανά συγκεντρώνονται. Γεγονός που δείχνει ότι η χούντα καταλαβαίνει και φοβάται την εργατική, τη λαϊκή συμμετοχή στην ανατρεπτική ενάντιά της πάλη. Ηταν τότε που έγειρε η πλάστιγγα στην απόφαση για ένοπλη επέμβαση. Ηθελαν να προλάβουν τον παλλαϊκό ξεσηκωμό με επικεφαλής την εργατική τάξη. Ετσι, από τις 12 το βράδυ, από διάφορα σημεία μπαίνουν στην Αθήνα στρατός και τανκς. Το Πολυτεχνείο περικυκλώνεται...'  Για ολόκληρο το άρθρο δες: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 16/11/2008

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ! 40 χρόνια μετά...



«Ωραία παιδιά με τα μεγάλα μάτια σαν εκκλησίες χωρίς στασίδια,/ ωραία παιδιά, δικά μας, με τη μεγάλη θλίψη των αντρείων,/ αψήφιστοι, όρθιοι στα προπύλαια, στον πέτρινο αέρα,/ έτοιμο χέρι, έτοιμο μάτι, - πώς μεγαλώνει/ το μπόι, το βήμα κι η παλάμη του ανθρώπου» 
(Γ. Ρίτσος, Ημερολόγιο μιας Εβδομάδας, 16 Νοεμβρίου 1973).

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σύσκεψη με θέμα 'Προστασία και Οργάνωση των Ανέργων'

Η Επιτροπή Ανέργων του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας με την συμμετοχή και της Επιτροπής Αγώνα μέσω ΜΚΟ καλεί την Τετάρτη 13 Νοέμβρη στις 6.30μμ, στα γραφεία του Συνδέσμου, οδός Γ' Σεπτεμβρίου 48Β, 3ος όροφος, σε πλατειά σύσκεψη ανέργων με θέμα 'Προστασία και Οργάνωση των Ανέργων'.  Στην σύσκεψη θα πάρουν μέρος Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα.

από παλαιότερη κινητοποίηση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και της Επιτροπής Ανέργων 
'Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Επιτροπή Ανέργων: «Οι άνεργοι δεν έχουν να πληρώσουν και ΔΕΝ θα πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης! Δεν είναι υπεύθυνοι για την κρίση! Οι μόνοι υπεύθυνοι για τα δεινά μας είναι η πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας, της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κομμάτων τους. Όπως αυτοί όμως μας επιτίθενται, έτσι κι εμείς πρέπει να απαντήσουμε! Οργανωμένα και συλλογικά μαζί με το ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές στην κάθε γειτονιά. Είναι χρέος και υπόθεση όλων μας να παλέψουμε για την ίδια μας τη ζωή, για δουλειά με δικαιώματα, Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμό. Δεν μπορούμε άλλο να μένουμε θεατές στη σφαγή των δικαιωμάτων μας. Λαός και νεολαία να μην τους αφήσουμε άλλο να μας γονατίσουν! Να πληρώσουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ! Καλούμε κάθε νέο/α άνεργο/η στη σύσκεψή μας στο σωματείο να συζητήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να παλέψουμε μαζί για:
επιδόματα ανεργίας και όχι πείνας
πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη
δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε όλα τα ΜΜΜ
διαγραφή των χρεών
κρατική μέριμνα για διανομή τροφίμων και ό,τι άλλο απαντά στις άμεσες ανάγκες μας».

Στο κάλεσμά της και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων μέσω ΜΚΟ στον Τομέα του Πολιτισμού σημειώνει:
«Η πλούσια πείρα που έχουμε αποκομίσει από τη δουλειά μας μέχρι τώρα σαν Επιτροπή Αγώνα πρέπει να μείνει παρακαταθήκη για όλους τους συναδέλφους και αυτούς που θα εργασθούν στα επόμενα 7μηνα.
Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι κοινά και έχουμε την εμπειρία να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί. Κανένας μόνος του απέναντι στην απληρωσιά, την ανασφάλιστη εργασία και τους όρους εργασίας που θυμίζουν κάτεργο. Πρόσφατα δώσαμε τη μάχη της απεργίας στις 6 Νοέμβρη. Μέσα από την απεργία δηλώσαμε τρανταχτά την αντίθεσή μας στην κυρίαρχη πολιτική και τη βαρβαρότητα την οποία μας έχουν επιβάλει, μέσα και από τα προγράμματα μέσω ΜΚΟ. Δηλώσαμε ότι θα παλέψουμε να μη μείνει κανένας συνάδελφος απλήρωτος και ανασφάλιστος. Διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς δουλεμπόρους και διαμεσολαβητές, με αξιοπρεπή μισθό μέσα από την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και όχι με ηλικιακά όρια. Μέσα και από αυτή τη μάχη καταλάβαμε ότι μόνο όλοι μαζί, μαζικά και οργανωμένα στο πλάι του Σωματείου μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα, κόντρα στον ατομισμό και τη μοιρολατρία. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της απληρωσιάς, της ανασφάλιστης εργασίας και της τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς.
Συνεχίζουμε πιο δυναμικά! Συζητάμε, συντονίζουμε τη δράση μας, εμπλουτίζουμε το πλαίσιο πάλης της Επιτροπής με βάση και νέα δεδομένα από τους χώρους δουλειάς μας. Μαζικοποιούμε την Επιτροπή Αγώνα με νέους συναδέλφους».' Πηγή: 902.gr

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης: Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
«Το μήνυμα του Πολυτεχνείου. ΤΟΤΕ και ΣΗΜΕΡΑ».

Λαός οργανωμένος, σωστά προσανατολισμένος, μπορεί να επιβάλει λύσεις για δικό του όφελος, απέναντι σε κάθε μορφή διακυβέρνησης των κεφαλαιοκρατών, ακόμα και στην πιο ακραία της, τον φασισμό.

Συμπληρώνονται φέτος σαράντα χρόνια που  το Νοέμβρη του 1973, μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο, χιλιάδες φοιτητές και εργάτες αναμετρήθηκαν θαρραλέα με τη δικτατορία.
Το Πολυτεχνείο δεν ήταν ένα τυχαίο ξέσπασμα.
Ήταν μια πραγματική εξέγερση, γιατί η νεολαία και ο λαός ήταν μαζί στον αγώνα. Τα συνθήματα - αιτήματα που κυριάρχησαν: "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Εθνική ανεξαρτησία - Έξω οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ", δεν αμφισβήτησαν μόνο την καταπίεση και την τρομοκρατία της χούντας, μα αποκάλυψαν τα στηρίγματα και τον επικίνδυνο ρόλο της για το λαό μας και την Κύπρο.
Ήταν μια εξέγερση που πρόβαλε και απαίτησε μια άλλη πορεία για τη χώρα μας, από αυτή που επιδίωκε το μεγάλο κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστές κι οι εδώ υπηρέτες τους.
Διεκδίκησε ένα διαφορετικό μέλλον από αυτό που σήμερα ζούμε.
Στο Πολυτεχνείο βρήκαν τη συνέχειά τους οι προηγούμενοι αδικαίωτοι αγώνες του λαού μας.
Η θρυλική αντίσταση του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ. Του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Των χιλιάδων νεκρών, εκτελεσμένων, φυλακισμένων και εξόριστων, για το δίκιο, την ανεξαρτησία, για το σοσιαλισμό.
Το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο της αντίστασης, της πάλης και της ελπίδας. Εμπνέει και καλεί στο δρόμο του αγώνα όσους θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Φοβίζει όλους αυτούς που υπηρετούν το άδικο σύστημα της εκμετάλλευσης, την εξάρτηση, τη συντήρηση.
Σαράντα ολόκληρα χρόνια  μετά το Πολυτεχνείο, το μήνυμά του  είναι όσο ποτέ άλλοτε αδικαίωτο και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο.
Σήμερα οι επιπτώσεις της κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, σε καθημερινή βάση, είναι εμφανείς και  δυσβάστακτες.
Η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια και στην Παιδεία συνεχίζεται και είναι φανερό ότι θα ενταθεί.
Ειδικότερα στο σχολείο ξεδιπλώνεται μια βαθιά ταξική και αντιδραστική επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των παιδιών της λαϊκής τάξης και της εργατικής οικογένειες.
Σήμερα που η αστική  άρχουσα τάξη εκμεταλλευόμενη τα  κενά και τα αδιέξοδα  που ουσιαστικά «βιώνουν» οι νέοι μας και περισσότερο οι μαθητές το Πολυτεχνείο συμβολίζει αυτό που ακριβώς φοβούνται αυτοί που κυβερνούν τον τόπο χρόνια τώρα.
Οτι ο λαός μπορεί να οργανωθεί και ξεφεύγοντας από τη μοιρολατρία να παλέψει, να επιβάλει άλλες λύσεις προς όφελός του.
Το Πολυτεχνείο μάς καλεί να πούμε ΟΧΙ στα συντηρητικά πρότυπα ζωής του ατομικισμού και της ιδιοτέλειας, του συμβιβασμού και της αδιαφορίας. Μας θέλει Ανυπότακτους στο δρόμο των αγώνων, για όλα όσα μας ανήκουν ενάντια σ' όλους αυτούς που μας τα στερούν. Μας καλεί στην αντεπίθεση για να νικήσει. Για να νικήσουν οι αγώνες.
 Καλούμε πρώτα και κύρια την νεολαία της Ηλιούπολης, εργαζόμενη, μαθητική, τους σπουδαστές των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ,ΟΑΕΔ  τους Εργαζόμενους γονείς, τους καθηγητές, να συμμετέχουν στην εκδήλωση και να διατρανώσουμε ότι το Πολυτεχνείο ήταν άλλη μια απόδειξη πως όταν η νεολαία συμπαρατάσσεται και αγωνίζεται με το εργατικό κίνημα τον εργαζόμενο  λαό, μπορεί να μεγαλουργεί.
Σήμερα που τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τα αιτήματα και ο προσανατολισμός τους, γίνονται πιο επιτακτικά για τη λύση τους ο μόνος δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας, είναι ο δρόμος της ανειρήνευτης πάλης με την πολιτική της υποτέλειας και του συμβιβασμού, όπου μας καλούν οι κλέφτες των ονείρων και των δικαιωμάτων μας.

Όλοι στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί
 το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 
στην αίθουσα του Ειδικού Σχολείου  Ύδρας 2 στις 7μμ

Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου
17 Νοέμβρη 2013

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν οι καθηγητές και μαθητές του Λαϊκού φροντιστηρίου.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

«Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα», το ΠΑΜΕ καλεί σε Πανελλαδική Απεργία 6 Νοέμβρη 2013

από παλαιότερη κινητοποίηση
Όλες και Όλοι στις 6 Νοέμβρη στην πανελλαδική απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ με κεντρικό σύνθημα  «Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα». Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

'ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30πμ

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Καλουμε ολες τις συνδικαλιστικες οργανωσεις, τις σωματειακες επιτροπες, τις λαικες επιτροπες, τους εργαζομενους καθε κλαδου, τους νεους και τις νεες, τους ανεργους και τους συνταξιουχους, τις γυναικες και τους μεταναστες σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.Να βαλουμε μπροστα για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ των νέων αντεργατικών μέτρων. Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βαρβαρότητας!Τώρα χρειάζεται να νιώσουν την καυτή ανάσα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Να φτάσει παντού ο απεργιακός συναγερμός.
Σε κάθε κλαδο ο κάθε εργάτης ξεχωριστά και ολοι μαζί ως μια γροθιά να πάρουμε ατομική και συλλογική για ευθύνη για την επιτυχια της απεργιας. Με μαζικες συλλογικες διαδικασιες, με γενικες συνελευσεις να παρθουν μαχητικες αποφασεις συμμετοχης. Καθε σωματειο να οργανωσει την απεργια στον χωρο του, να παρει μετρα προετοιμασιας για την επιτυχια της. Η απόφαση για απεργία να είναι συνειδητή πράξη και όχι τυπική υπόθεση, αποφασιστική διάθεση αγώνα και αντίστασης από κάθε κλάδο, κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.
Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.
Να μην παραδώσουμε τα δικαιωματα μας.
Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης.
Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ. Σχεδιάζουν νέα τσεκούρια στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.
Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση
Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στον Δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στην μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει. Γκρεμίζουν το σταθερό ωράριο, καταργούν την Κυριακή αργία. 
Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

Βάζουν 25ευρώ είσοδο για νοσήλεια στα νοσοκομεία, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας από το λαό τη δωρεάν υγεία. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάσταχτους φόρους. Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την εκπαίδευση.
Καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία σε συνθήκες που 1.5 εκατομμύριο άνεργοι ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα-δυστυχίας των 200 ευρώ.
Όλα τα παραπάνω μέτρα έρχονται να πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια των προηγούμενων. Η επιδείνωση της ζωής μας δε θα έχει τελειωμό.
Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.
Η υποχώρηση στις δυσκολίες, ο συμφιλιωτισμός με το κεφάλαιο, οι διαπραγματεύσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οδηγούν στην μακροημέρευση της βαρβαρότητας. Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας.
Να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Η εργατική τάξη θα βρει τους συμμάχους της, ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δε μπορούν να σπουδάσουν, δε μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν.
Να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του κράτους, στους μηχανισμούς που θρέφει. Να πάρει διαστάσεις μαζικής καταδίκης και απομόνωσης η εγκληματική-ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί από τους τόπους δουλειάς και τους κλάδους. Είναι το τέρας της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, εκμετάλλευσης, εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.

Στις 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ξεπερνωντας τις απειλες και τους εκβιασμους της εργοδοσιας, τα εμποδια που βαζει ο εργοδοτικος και κυβερνητικος συνδικαλισμος. Φτιαχνουμε το δικο μας ορμητικο ποταμι που θα τσακισει καθε υπονομευση απο την κυβερνηση και τους μηχανισμους της.
Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε!

Να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας.

Να πιστέψουμε στο δίκιο μας.'

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Απεργία 3 Νοέμβρη 2013 ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

από παλαιότερη κινητοποίηση, Αθήνα 2013
Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας οδηγεί σε περαιτέρω καταβαράθρωση της ζωής τόσο των εργαζομένων όσο και των αυτοαπασχολουμένων με μοναδικά ωφελημένους τα μονοπώλια τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα με στόχο την συγκέντρωση σε λίγα χέρια όλου του εμπορίου και με εργάτες σκλάβους που θα δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο  ακόμα και τις Κυριακές.   Δες τα σχέδια τους: http://www.902.gr/node/29992

Όλες/Όλοι να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην επέκταση της εξαθλίωσης συμμετέχοντας στην σημερινή απεργία.

Στην Αθήνα, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία θα δώσουν αγωνιστικό παρών στη συγκέντρωση στην οποία καλούν τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά στις 10 π.μ., έξω απ' τα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στην οδό Αγίας Φιλοθέης 5Β (πλατεία Μητροπόλεως).   Για τις άλλες πόλεις της Ελλάδας και για τις σχετικές ανακοινώσεις των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ & ΟΓΕ δες :Κοινό μέτωπο εμποροϋπαλλήλων και ΕΒΕ: Απεργία στις 3 Νοέμβρη για την Κυριακάτικη αργία (VIDEO) - 902.gr