Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Διότι δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις! Βάρβαση επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ


«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», με αυτό το σύνθημα αποχώρησαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που μετείχαν στο συλλαλητήριο για την ανεργία.  Αψηφώντας την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, την καταρρακτώδη βροχή αλλά ιδίως την βροχή των χημικών και την ωμή βία των δυνάμεων καταστολής, παραμένοντας συντεταγμένα απέναντι στα ΜΑΤ και φωνάζοντας συνθήματα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδειξαν για μια ακόμα φορά πως γίνονται οι αγώνες. 

'Σε ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, Μετάλλου Αττικής, τα Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, η Πανελλαδική Ένωση  Λιθογράφων και η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής που πήραν την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση,  αναφέρουν:

«Τα συνδικάτα που πήραμε την πρωτοβουλία σε κοινή σύσκεψη πριν λίγο καιρό για το συντονισμό δράσης και για τη σημερινή κινητοποίηση για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, καταγγέλλουμε την δικομματική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε η πορεία μας από τις δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ, με γκλόπς και χημικά στο κέντρο της Αθήνας.

Η κυβέρνηση και ειδικά ο Υπουργός Εργασίας παρά το γεγονός πως ήταν ενήμεροι για την σημερινή συνάντηση με εκπροσώπους των σωματείων μας – σωματεία από κλάδους που έχει τσακίσει η ανεργία, με πολλές και τεράστιες επιπτώσεις για εμάς και τις οικογένειές μας – προτίμησε την συνεύρεση με τους τροϊκανούς.

Ο Υπουργός θεώρησε πιο επείγουσα αυτή τη συνάντηση, γιατί έπρεπε να κουβεντιάσουν την πορεία της αντιλαϊκής – αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής, το βάθεμά της για την εξυπηρέτηση των μεγαλοσυμφερόντων και το παραπέρα ξεζούμισμα των εργαζομένων, την αφαίρεση κάθε δικαιώματός τους.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας που σήμερα έδωσαν μαζικά το παρόν στην πρώτη κοινή αγωνιστική κινητοποίησή μας.

Δηλώνουμε, πως δεν θα λυγίσουμε. Πώς θα συντονίσουμε τα επόμενα βήματά μας μέσα στην εβδομάδα, γιατί η κατάσταση ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Οι άνεργοι και οι οικογένειές μας πρέπει να ζήσουν. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συσπείρωση γύρω από τα σωματεία».

Τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην κινητοποίηση των ταξικών σωματείων που απαιτούσαν τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανεργία και την επίθεση της αστυνομίας με χημικά και γκλομπ προς τους διαδηλωτές, καταδικάζουν επίσης μια σειρά σωματείων. Μεταξύ αυτών, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η ομοσπονδία Οικοδόμων, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. '  Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.