Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας 10/7/2014, ώρα 13.00μμ στη διοίκηση του «ΕΡΜΗ»


Η Επιτροπή Αγώνα Ελληνικού-Αργυρούπολης συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι ΣΕΑΑΝ και ΣΕΜΙΣΕΑ ενάντια στην απειλή απόλυσης εργαζομένου ΑΜΕΑ στον 'ΕΡΜΗ' εφόσον αρνηθεί να αλλάξει η σύμβαση εργασίας του από πλήρους σε μερική απασχόληση.  Να είμαστε όλες/όλοι σήμερα έξω από το κτήριο του 'ΕΡΜΗ' (Πρώην Αμερικάνικη Βάση Ελληνικού, Κτίριο 269, 16777 Ελληνικό), ώρα 13.00 για να στηρίξουμε τόσο τον εργαζόμενο όσο και να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζονται ή θα εφαρμοσθούν.

Σε  ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής σημειώνει,  «Ο εργαζόμενος ύστερα από 14 χρόνια εργασίας πέφτει θύμα του λεγόμενου (κατά την εργοδοσία) "εξορθολογισμού και νοικοκυρέματος". Είναι πρωτόγνωρο το γεγονός να απειλείται εργαζόμενος από το ίδιο το κέντρο που τον εκπαίδευσε και κατόπιν τον προσέλαβε. Είναι πρωτόγνωρο το γεγονός ότι οι "φιλάνθρωποι εργοδότες", γνωρίζοντας την δύσκολη κοινωνικοοικονομική κατάσταση αλλά και "εκτιμώντας" τη 14ετή προσφορά του εργαζόμενου, αποφάσισαν να ξεκινήσουν από αυτόν -τον πιο αδύνατο κρίκο- τον εξορθολογισμό του κέντρου.

Οι εργαζόμενοι στον "Ερμή" συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι για επτά και πλέον μήνες, να μη λαμβάνουν δώρα και επιδόματα περίπου τρία χρόνια, γιατί έτσι αποφάσισε η εργοδοσία, και παρ' όλα αυτά να καλούνται εκβιαστικά να συμβάλλουν, παραχωρώντας κάτω από εκβιασμούς κάθε εργασιακό τους δικαίωμα». (Πηγή:902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.