Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΟΓΕ: Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 15 Οκτώβρη

'Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 22 Οκτώβρη την Αθήνα στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια και στις άλλες πόλεις καθώς και στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας που διοργανώνει η ΟΓΕ την Πέμπτη 15 Οκτώβρη καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Εργαζόμενη, άνεργη, αυτoαπασχολούμενη, γυναίκα της υπαίθρου, νέα μητέρα, νέα γυναίκα,
Η ΟΓΕ σε καλεί στον αγώνα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας! Εμπιστεύσου ένα όπλο που δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα: την οργάνωση, τη διεκδίκηση ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, τη λαϊκή αλληλεγγύη!

Βιομήχανοι, τραπεζίτες, τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, σκοπεύουν να τα σαρώσουν όλα. Στο στόχαστρο έχουν βάλει όποια ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Να επιστρέψουμε τα διλήμματα και τους εκβιασμούς ως απαράδεκτα!


Ποιος κερδίζει από την ανασφάλιστη δουλειά, που χτυπάει κόκκινο στις γυναίκες; Ποιος κερδίζει από τα υψηλά ποσοστά μερικής απασχόλησης των γυναικών, που σημαίνει μισό ένσημο-μισά δικαιώματα; Ποιος κερδίζει από τον νέο εργασιακό μεσαίωνα, με τις συμβάσεις έργου, τα 5μηνα ανασφάλιστης δουλειάς; Ποιος κέρδισε από τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων όλα τα προηγούμενα χρόνια; Ποιος κέρδισε από την περικοπή του επιδόματος τοκετού, που πλέον δίνεται σε όσες γυναίκες γεννούν σπίτι; Ποιος κερδίζει όταν ακόμα και για ένα ένσημο, οι νέες μητέρες χάνουν το επίδομα άδειας μητρότητας;

Οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι η εργοδοσία και το κράτος, που στόχο έχουν να απαλλαγούν από το «βάρος» των ασφαλιστικών εισφορών, με το πρόσχημα ότι έτσι θα ανακάμψει η οικονομία. Οι εργαζόμενες, οι αγρότισσες, οι αυτοαπασχολούμενες, οι συνταξιούχοι δεν έχουμε καμιά ευθύνη για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων.
φωτό αρχείου
Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας ότι «η κατάργηση της 5ετούς διαφοράς ανδρών και γυναικών στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι βήμα για την ισότητα». Η πενταετής διαφορά στα όρια συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι ούτε προνόμιο, ούτε πρόωρη συνταξιοδότηση. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας και της βιολογικής διαφοράς των γυναικών. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση των κοινωνικών και οικογενειακών βαρών που επωμίζονται οι εργαζόμενες γυναίκες στα πλαίσια μιας κοινωνίας που μεταβιβάζει συνεχώς κοινωνικές υπηρεσίες στις πλάτες τους.

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΓΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/10 ΣΤΙΣ  9 π.μ.

Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε τη συνταξιοδότηση να γίνεται άπιαστο όνειρο για τις νέες γυναίκες, τη μητρότητα να "επιβραβεύεται" με ανεργία και κακοπληρωμένη - μισοανασφάλιστη δουλειά, τη φορολεηλασία να τσακίζει αυτοαπασχολούμενες και γυναίκες της υπαίθρου, τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα. Δε θα δεχθούμε να στερούμαστε εμείς και τα παιδιά μας τον παιδικό σταθμό, το δάσκαλο, το γιατρό, το νοσοκομείο και το φάρμακο και οι εκμεταλλευτές του λαού να τρίβουν τα χέρια τους για τα νέα αντιλαϊκά προνόμια.
Να δώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση, με τη δική μας λαϊκή οργάνωση, με ενημέρωση και συζήτηση στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές.
Με αγωνιστική δράση να επιβάλουμε τη θέληση και το δίκιο μας, να διεκδικήσουμε όσα αξίζουν σε μας και τα παιδιά μας, στους παραγωγούς του πλούτου.

Όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 22/10»' (Πηγή:902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.