Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Όχι στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση χωρίς την Αντίσταση!

Τις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Αθήνας που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, καταγγέλλει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει στις 12 Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Κοραή. Τονίζει, ότι στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας επιχειρείται η αποσιώπηση, διαστρέβλωση και συκοφάντηση του πρωταγωνιστικού ρόλου του ΕΑΜ και του ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ αναφέρει:
φωτό αρχείου
«Τούτες τις μέρες και για ολόκληρο το μήνα Οκτώβρη, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με διάφορα Υπουργεία και Φορείς διοργανώνει εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 12 Οκτώβρη 1944. Επισημαίνουμε, ότι οι εκδηλώσεις αυτές οργανώνονται ερήμην των Αντιστασιακών και της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), οι οποίοι δεν συμμετέχουμε στις σχετικές εκδηλώσεις.
Και μόνο το γεγονός ότι "γιορτάζεται" η Επέτειος της Απελευθέρωσης της Αθήνας, χωρίς καν να γίνεται λόγος (αποσιωπάται) πως η απελευθέρωση έγινε από το ΕΑΜ -ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ που ιδρύθηκαν με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και ραχοκοκαλιά τους αποτέλεσαν οι κομμουνιστές και άλλοι λαϊκοί αγωνιστές, με εκατόμβες Θυσιών, δείχνει που το πάνε οι διοργανωτές.
Επιχειρείται η αποσιώπηση, διαστρέβλωση και συκοφάντηση
του πρωταγωνιστικού ρόλου του ΕΑΜ και του ΚΚΕ στην Απελευθέρωση της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας. Κι αυτό, ενώ τα αστικά κόμματα και το πολιτικό τους προσωπικό, στην πλειονότητά τους, στον αντίποδα, συνεργάζονταν με τον κατακτητή είτε "λούφαζαν" και συνωμοτούσαν με τους Εγγλέζους ιμπεριαλιστές "συμμάχους" για να καθυποτάξουν τον αδούλωτο Ελληνικό λαό που διεκδικούσε να πάρει τις τύχες του στα χέρια του συμμετέχοντας μαζικά, στη συντριπτική του πλειοψηφία, στο ΕΑΜ.
Στόχος τους ήταν να κλέψουν τη λαϊκή νίκη και να επιβάλουν το παλιό αμαρτωλό πολιτικό καθεστώς, του μοναρχοφασισμού, επαναφέροντας στην εξουσία τους συνεργάτες των κατακτητών, ταγματασφαλίτες και τους απόντες και υποτακτικούς τους "Παπατζήδες". Κάτι που το επέβαλαν με τις λόγχες των Αγγλοαμερικάνων ιμπεριαλιστών που επενέβησαν το Δεκέμβρη του '44, αντικαθιστώντας τους ναζί κατακτητές που εγκατέλειψαν τη χώρα.
Tο γεγονός ότι τις εκδηλώσεις αυτές συνδιοργανώνουν όλοι μαζί στην Περιφέρεια Αττικής, με την ψήφο και των πολιτικών απογόνων των ταγματασφαλιτών συνεργατών των ναζί της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στο όνομα της "εθνικής συμφιλίωσης" βέβαια, αποκαλύπτει και τους στόχους που επιδιώκουν με τις εκδηλώσεις αυτές όπου πρωτοστατεί η "πρώτη φορά Αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καταγγέλλει την παραπάνω επιχείρηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των άλλων προθύμων που, εκτός των άλλων, επιδιώκουν τον "αποχρωματισμό" της Εθνικής μας Αντίστασης, για να μη μαθαίνει η νεολαία την πραγματική ιστορία που αποκαλύπτει το ρόλο της αστικής τάξης στην κατοχή, ενώ πρωταγωνιστικός ήταν ο ρόλος του ΚΚΕ και του ΕΑΜ στην Απελευθέρωση.
Εμείς, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ τιμάμε την Πραγματική Αντίσταση του Λαού, όπως ταιριάζει βγάζοντας τα αναγκαία διδάγματα από τον ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ για τους μελλοντικούς αγώνες, ώστε, τελικά, η νεολαία και ο λαός να πάρει ο ίδιος τις τύχες του στα δικά του χέρια εγκαθιστώντας Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία.
Καλούμε όλους τους Αντιστασιακούς αγωνιστές και τους φίλους της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ να συμμετέχουν, τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη στις 6 μ.μ., στην εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ με τη νεολαία της ΚΝΕ στον πεζόδρομο της Κοραή για να τιμήσουμε την Απελευθέρωση της Αθήνας από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ».  (Πηγή: 902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.