Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

12 ο Συνέδριο ΟΓΕ:«Γυναίκα, βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση»

'Στις 11, 12 και 13 Νοέμβρη, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πειραιά (Πέτρου Ράλλη και Θηβών), θα πραγματοποιηθεί το 12ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με τη συμμετοχή εκατοντάδων γυναικών, αντιπροσώπων που εκλέχτηκαν από τις συνελεύσεις των Συλλόγων και των Ομάδων Γυναικών σε όλη τη χώρα.
«Γυναίκα, βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση», είναι το σύνθημα του Συνεδρίου, με το οποίο η ΟΓΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στις γυναίκες να πάρουν τη θέση τους στον αγώνα, διεκδικώντας κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους, στη δουλειά, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο και τη δημιουργική ζωή.
«Οι ανάγκες μας για εργασία, μητρότητα, δημιουργική ζωή δεν συμβιβάζονται με τα κέρδη των μονοπωλίων και την καταπίεση», υπογραμμίζει η ΟΓΕ, και καλεί τις γυναίκες να αναλογιστούν τα εξής: «Σήμερα υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες, που δίνει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, για να μπορεί η γυναίκα να συνδυάζει αρμονικά την εργασία με τη μητρότητα.
Που σημαίνει ότι χρειάζεται πλήρης και αποκλειστικά κρατική κοινωνική προστασία της μητρότητας. Με δωρεάν σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες στήριξης όλων των αναγκών της γυναίκας, σε κάθε ηλικιακή περίοδο της ζωής της. Για την πλειοψηφία των γυναικών αυτά τα ζητήματα δεν λύνονται με ατομικό τρόπο. Η λύση τους πρέπει να είναι υπόθεση της κοινωνίας, του κράτους. Για να μπουν στη ζωή είναι προϋπόθεση η κατάργηση του κέρδους σε κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής. Οσο η μόρφωση, η εργασία, η μητρότητα, οι ανάγκες μας θα θεωρούνται ατομική υπόθεση, όσο τα πάντα θα μετρώνται με το κέρδος των επιχειρηματικών κολοσσών, θα είμαστε διπλά καταπιεσμένες».
Να σημειωθεί ότι στο χώρο που θα φιλοξενηθούν οι εργασίες του Συνεδρίου, η ΟΓΕ έχει προβλέψει για την παράλληλη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, καθώς μεγάλο μέρος των αντιπροσώπων είναι μητέρες μικρών παιδιών. Ετσι, τα παιδιά θα έχουν τη δική τους «γωνιά» και ένα παράλληλο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, προσαρμοσμένο στις διαφορετικές ηλικίες τους, σε μια προσπάθεια της Ομοσπονδίας να στηρίξει και να διευκολύνει με πρακτικά μέτρα τη συμμετοχή νέων μητέρων στις εργασίες του Συνεδρίου.
Επιπλέον, στο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η σύγχρονη γυναίκα μέσα από το φακό». Σε αυτή θα εκτίθενται φωτογραφίες γυναικών και αντρών που ανταποκρίθηκαν και πήραν μέρος στην πρωτοβουλία της ΟΓΕ να τιμήσει και με μια τέτοια πρωτοβουλία την 40ή επέτειο της δράσης της, τον περασμένο Ιούνη. (Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.